Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

zaterdag, 16 februari 2019
Trofee Harten Vijf
Horizon Donk - Harten 5
zondag, 17 februari 2019
Stertocht
Stertocht Heusden-Zolder
vrijdag, 22 februari 2019
Vrijdagwandelingen
Rillaar-Langdorp-Rillaar
Filter
 • Zwarte Woud van 19 tot 28 juli 2012

  Zwarte Woud van 19 tot 28 juli 2012

  Ook  in 2012  maken we een grote reis. Er waren wat mogelijkheden, het Lechtal  of een ander dal in het Oostenrijkse Tirol of het Duitse Zwarte Woud. Om in Oostenrijk nog een hotel te vinden waren we zowat overal te laat of was de prijs/kwaliteit niet naar onze zin.
  In het Zwarte Woud lukte dat wel.

  We kozen voor hotel: Schwarzwaldgasthöfe- Hotel-Gasthof Bären in Winden im Elztal. www.schwarzwaldgasthoefe.de
  Het hotel is gelegen in het centrum van het zwarte woud. Vrijwel alle bezienswaardigheden liggen niet al te ver uit de buurt. Nu al een programma opmaken is moeilijk. Zoals op alle reizen ligt de nadruk op wandelen. Bij het bezoek aan een bezienswaardigheid zullen we steeds trachten er een wandeling in de omgeving aan te koppelen. De wandelingen gebeuren in twee groepen. Voor de ene groep is de wandeling beperkt tot ca. 12 km . Voor diegene die wat langer willen stappen maken we een wandeling van ca. 20 km.
  Zwarte woud

  De hotelbaas die al meerdere Belgische wandelclubs mocht ontvangen belooft ons te overladen met suggesties over de vele mogelijkheden in het zwarte woud.
  Mogelijke bezienswaardigheden zijn de hoofdstad Freiburg, de Feldberg (met zijn 1453m de hoogste berg in het zwarte woud), Titisee, Triberg en natuurlijk het bloemeneiland Mainau.

  .

 • Zottekestocht 1 januari 2012

  Zottekestocht 1 januari 2012

  Enkel voor leden van WSC Langdorp vzw
  Traditioneel de eerste dag van het nieuwe jaar, onze zottekestocht.
  Om het jaar op een gezonde en ontspannende manier te beginnen worden jullie tegen 09.00 uur verwacht aan de kerk van de Gijmel. We maken een wandeling van ca 12 km met een rust in café “Den arend”.
  Deelname is gratis.

  .
 • Wandelkalender nov. - dec. 2011

  Wandelkalender nov. - dec. 2011

   

  Zondag 30 oktober

  StertochtZie verder in deze/vorige info

  De Kadodders SKW

  DCMFortsesteenweg 30

  Sint Katelijne Waver

  6-11-16-20-30 km

   

  08.00 – 15.00 uur

  Zondag 30 oktober

   

  ...
 • Vrijdagnamiddag wandelingen

  Vrijdagnamiddag wandelingen

   

  Deze wandelingen worden uitsluitend voor clubleden georganiseerd.

  Vertrek telkens om 13.30u stipt. Deelname is gratis.

   

  Datum

  Omloop

  Afstand

  Vertrekplaats

  04/11/11

  Stertocht zondag 30 oktober 2011

  Stertocht zondag 30 oktober 2011

  Stertocht zondag 30 oktober 2011

  In het vorige nummer werd deze stertocht al aangekondigd. Ook de sterkaart vindt u in het vorige nummer. We beschikten toen nog niet over een uitvoerige parcoursbeschrijving. Ondertussen mochten we deze ontvangen. Hieronder een beschrijving van de parcoursbouwer.
  Aan ons om de omgeving van St. Katelijne - en O-L-Vrouw Waver te ontdekken.

  Wandeling vertrekt in de hal van onze sponsor DCM, Fortsesteenweg te St. Katelijne-Waver.
  Alle afstanden hebben één controlepost of meer.
  De parkoersen lopen via Forten en Schansen, weilanden en de restanten van het eens zo grote Waverwoud.
  Het Waverwoud is ondertussen versnipperd in verschillende bossen(natuurgebieden).
  Naargelang de afstanden kom je langs of door de Honds, -Zuurbossen en Brede Zeyp.
  De 6km is tevens het parcours van de mindervalide en heeft één controlepost in het centrum van St.-Katelijne-Waver. Na de controle gaan die terug naar het eindpunt via het Fort van Midzelen.
  Andere afstanden gaan richting O-L-Vr.-Waver via de weide van het veebedrijf van familie De Winter en de Zuurbossen naar de controlepost Vinkenhofschool.
  Bij het buitenkomen van het veebedrijf splitst de 11km van de andere en gaat via de Hondsbossen terug naar controlepost in het centrum.
  De 16,20en 30km keren ook terug vanuit O-L-Vr.-Waver via de Hondsbossen.
  In O-L-Vr-Waver maakt de 30km nog een grote lus via het Fort van Koningshooikt en de Brede Zeyp.


  Enkele toelichtingen over de natuurgebieden.

  Hondsbossen: De Hondsbossen vormen een restant van het vroegmiddeleeuws Waverwoud.
  Dat zich uitstrekte tussen Nete en Dijle. Dit woud was een wild en moerassig niemandsland.
  Het bestond uit venen, beboste en open, heideachtige stukken.
  Vlakbij het dorp St.Katelijne-Waver bleven de Hondsbossen als woest gebied gepaard.
  De Boomse klei zorgt er namelijk voor een natte en onvruchtbare bodem.
  Daarenboven overstromen de beken in het gebied.
  Heidestruiken nemen steeds een grotere oppervlakte in.
  Reeën en bosvogels komen in hoge dichtheid voor.

  Brede Zeyp: Dit bos is uitzonderlijk rijk aan autochtone bomen en struiken. Met specialiteiten als wilde mispel, tweestijlige meidoorn en de uiterst zeldzame wilde appel.
  In de lente vind je een overvloedige rijkdom aan voorjaarsbloeiers zoals de bosanemonen, witte klaverzuring en zelfs goudveil.

  Zuurbossen: de zuurbossen liggen in O-L-Vr-Waver. Ze liggen op het laagste punt van de gemeente, op een dikke kleilaag en hebben een moerassig karakter.
  Hierdoor is het gebied bijzonder waterrijk en zo goed als ondoordringbaar, vergelijkbaar met de wildste oerwouden.
  Het gebied is een paradijs voor Flora en Fauna. Waar ook de wielewaal nog broedt.

  .
 • Sinterklaastocht 4 dec 2011

  Sinterklaastocht – Langdorp + Gijmel

  Zondag 4 december 2011

  De traditionele afsluiter van het wandeljaar (voor de Pinguïns van Langdorp) met een even traditioneel decor: bossen, heuvels en panorama’s. Je hebt een mooie keuze aan kronkelende, verrassende wandelpaadjes tussen Langdorp, Gijmel en Wolfsdonk. Ook dit jaar kan je zowel in Langdorp als in de Gijmel inschrijven, parkeren wordt hierdoor gemakkelijker en je hebt wat meer ruimte in de inschrijfzalen.

  Je kunt alle afstanden aanvatten in beide vertrekposten (met uitzondering van de 5 km). Langdorp en Gijmel gelegen in het overgangsgebied tussen Kempenland en Hageland,
  zijn de ideale startplaatsen voor het uitbouwen van de meest complete wandelingen.
  Zowel panorama’s, stille dennenbossen, meanderende waterlopen en weidse zichten komen aan bod. Het parcoursteam heeft voor de laatste keer in 2011 nog eens extra zijn best gedaan en de afpijlers zorgen zoals steeds voor een perfect afgepijld parcours.
  Drie ruime controleposten moeten er voor zorgen dat iedereen tegen anticrisis prijzen op een comfortabele manier aan een natje en een droogje geraakt.
  We nodigen jullie uit om een keuze te maken uit volgende wandelafstanden: 5-8-12-15-20-25-30 km.

  .
 • Mijmeringen van de voorzitter

  Mijmeringen van de voorzitter.

  Als dit Pinguineke in uw bus valt. Zitten we volop in de eindejaarsfeesten. Tijd om te feesten maar ook eens terug te kijken op het afgelopen jaar.
  Vooreerst de gezondheid. Die begon nogal “magertjes”. Dieptepunt was zeker ons leden feest dat ik vanuit UZ Leuven mocht meemaken. Daarna zette het herstel zich gestadig verder. Het karakter om de verloren kilo’s weg te houden  is ook ergens in Leuven gebleven vrees ik. De dokters moeten de breuk op mijn operatiewond nog herstellen. Hopelijk wordt dat tonnetje dan wat kleiner. Wandelen gaat al prima. Wandelingen van 20 à 25 km gaan weer vlot.

  Aangenamer onderwerp : Het aantal deelnemers op onze wandeltochten. Eindelijk zat het weer ons terug mee. Bijna 13 000 wandelaars mochten we dit jaar ontvangen. Het was al enkele jaren geleden dat we nog eens zo’n hoog aantal haalden.

  Onze Sinterklaastocht heeft zeker bijgedragen tot dit  mooi resultaat. 2135 wandelaars wandelden tussen Langdorp en de Gijmel. Volgens mij waren er geen paadjes tussen deze beide plaatsen onbewandeld. Behalve natuurlijk de paadjes die eigendom zijn van mevrouw Van Aelst. Verder in dit blaadje leest u nog een bloemlezing over deze wandeling. Ook nu weer gaat mijn dank uit naar de talrijke medewerkers.

  Vooruit kijken dan maar. Ook voor 2012 hebben we weer een gevarieerd programma samengesteld. Een groot aantal busreizen. Een drietal meerdaagse reizen. De eventuele uitstap naar de Eifel houden we nog even in beraad. Mogelijk komt er nog iets in het verlengd weekend van 1 november.

  Traditioneel in het begin van het jaar zijn de zottekestocht, Leuven –Aarschot en ons Ledenfeest. Graag nodig ik u en uw familie uit op dit evenement. Ditmaal hebben we iets speciaal in de vorm van een live orkest. Bij onze leden zijn niet alleen goede wandelaars, maar schijnbaar hebben we ook goede zangers en zangeressen in ons ledenbestand zitten. Willy en Wendy vormen samen met Jos het orkest 3ofus. Dat ze goed zijn hoeven we niet te betwijfelen. Een week later spelen ze op het bal van de burgemeester !! Twijfel niet langer en schrijf u zo snel mogelijk in. Ambiance verzekerd.

  2012 is ook het jaar waarin onze club 35 jaar bestaat. Grote feestelijkheden zoals vijf jaar terug moet u deze keer niet verwachten. Een live orkest op het ledenfeest. Een verjaardagsticker tijdens de grote wandelingen is al wat er extra op het programma staat.

  Een aantal onder u zullen dat niet meer als lid kunnen meemaken. Zoals elk jaar hebben er weer een aantal leden om wat voor reden ook hun lidgeld niet vernieuwd. Misschien zijn er nog wat vergeetachtige. Maak u zo snel mogelijk in orde. Anders is dit het laatste clubblaadje dat u van ons ontvangt.

  Tot slot:

  Namens het bestuur mag ik u allen prettige feestdagen toewensen en een heel voorspoedig 2012.

  Jullie voorzitter Fons.

  ...
 • Mijmeringen van de voorzitter 12-2011

  Mijmeringen van de voorzitter.


  Ik stel vast dat ik al een tiental minuutjes voor mijn pc zit. Enkel de 4 bovenstaande woordjes voor mijn neus. Op de radio is een imker aan het vertellen wat hij allemaal nodig heeft om de honing te “slingeren”. Een plensbui buiten brengt mij weer tot de realiteit. Tijd om wat van mijn mijmeringen neer te pennen.

  Eens terug gedacht aan de begijntjestocht. Met zijn 897 deelnemers een waar succes. Zelfs 5 buitenlandse deelnemers hadden de weg gevonden naar dit anders zo rustige dorpje. Een afwisselend parcours en, zoals steeds, een schare gemotiveerde helpers hebben er voor gezorgd dat ook deze organisatie een 3*** wandeltocht was. Aan allen die eraan meegewerkt hebben : Dank u!!!.

  Enkele dagen later hadden we onze uitstap naar de Nederlandse kust. Met 90 deelnemers een waar succes. De weergoden hebben ervoor gezorgd dat het aan de kust droog bleef. Enkel de opkomende vloed tijdens de wandeling op Neeltje Jans heeft er voor gezorgd dat de wandelaars van de grote afstand nog een eindje meer mochten wandelen vooraleer ook zij het strand bereikten. Volgend jaar zoeken we ook weer een stukje kust uit om te bewandelen. Waarschijnlijk wordt het de Westkust of duiken we net over de Franse grens.
  Minder interesse was er voor de busreis naar Essen. Slechts 37 clubleden hadden zich ingeschreven. Was het de Duveltocht van de knoet of was men bang dat er in de grensstreek niets te beleven viel. We zijn dan maar gereden met het volk dat er was.
  Toch nog iets over de tegenbezoeken aan de verschillende wandelclubs. Op onze weekend wandeltochten krijgen wij ook regelmatig bezoek van clubs uit gans België. Het is dan ook normaal dat wij ook met een delegatie bij hun organisatie gaan wandelen. Nu is het zo dat niet iedere plaats in België even mooi is om te gaan wandelen. Op dat gebied zijn we hier in de streek een beetje verwend. Bij busreizen wordt door de meesten in groepjes gewandeld. Er wordt dan over van alles en nog wat gepraat. Het belang van een mooie omgeving verdwijnt dan even op de achtergrond.

  Als ik dit schrijf zijn de voorbereidingen voor de Tienbundertocht in volle gang. Vermits we dit jaar de voetbalkantine in Houwaart niet kunnen hebben, moesten de parcoursbouwers hun fantasie wat gebruiken en de wandeling herleggen richting Bergvijver. Al wordt de Tienbunder dan niet bewandeld het blijft een mooie wandeling.
  Stilaan gaan de gedachten al naar 2012. Enkele klassiekers, zoals de zottekestocht, Leuven –Aarschot en het ledenfeest (28 januari) blijven behouden. Ook een aantal buitenland reizen liggen al vast. Benidorm waarvan de inschrijving al is afgesloten, De Moezel werd dit jaar vervangen door de Ahr. Een kleinere wijnstreek maar zeker niet minder mooi.
  Ook voor de zomervakantie trekken we eens naar een andere regio. We kozen voor een hotel in het centrum van het Zwarte Woud. Dat geeft de mogelijkheid om naar meerdere plaatsen in het zwarte

  ...
 • Mijmeringen van de voorzitter 3-2012

  Mijmeringen van de voorzitter

   

   IJzig koud is het buiten. Ongeduldige reporters hadden de kranten al vol geschreven over opwarming van de aarde, natuur die veel te vroeg op gang kwam, allerlei rampscenario’s. Vrij plots, voor sommigen al niet meer verwacht, was de winter daar. Zoals steeds compenseert de natuur zich. Vrieskou en sneeuw zijn nu de gespreksonderwerpen van de dag.

   In betere omstandigheden hadden we nog ons ledenfeest. Omdat we dit jaar 35 jaar bestaan hadden we deze maal geopteerd om ons feest op te fleuren met een orkest. Daar twee van de drie leden lid zijn van onze club hadden we al wel gehoord wat ons te wachten zou staan. Onze verwachtingen werden ruimschoots overtroffen. De sfeer zat er vanaf het begin goed in. Vele uren later, omstreeks drie uur in de ochtend, en na meerdere bisnummers konden Wendy, Willy en Jos er eindelijk een punt achter zetten. Een opmerking die mij is bijgebleven: Nu hebben die “mannen” vijf uur gespeeld en ik heb geen enkel liedje twee keer gehoord.
  Ook de kok had extra zijn best gedaan. Ter gelegenheid van onze verjaardag had hij voor een dessertenbuffet gezorgd.  Dat het gesmaakt had konden we merken aan de nachthapjes. Deze werden maar matig genuttigd. Enkel de vis kon op wat, beperkte, belangstelling rekenen.
  Zowel 3ofus als de kok hebben al toegezegd dat ze volgend jaar op 26 januari weer ons ledenfeest zullen verzorgen. Houd alvast deze datum vrij.

   Bijna traditioneel: Ook dit jaar hebben we weer de wisselbeker gewonnen. Zonder steekpenningen of stimulerende middelen zoals in de VWF info al grappend werd geïnsinueerd. Als ik de tel niet kwijt ben, al voor de 8ste maal. Eerlijkheidshalve moet  ik toegeven dat deze uitslag een vertekend beeld geeft. Immers als ik de het aantal deelnemers op ALLE VWF en VVRS wandelingen samentel stel ik vast dat Horizon Donk met het meest aantal wandelaars op die wandelingen vertegenwoordigd was. Wij volgen op de tweede plaats en wandelend Paal volgt dicht op de derde plaats. Dat heeft dan weer te maken met de vele, druk bijgewoonde, weektochten die er in Limburg georganiseerd worden. De totaal uitslagen bij de Aktivia clubs zijn niet beschikbaar. Anders hadden we misschien weer een ander beeld. Dit om aan te tonen hoe relatief deze uitslag wel is. Toch blijft het ook nu weer een mooie overwinning en dank ik alle clubleden dat ze zo talrijk her en der in het land gaan wandelen. Proficiat !!
   De koudste dag van de winter. Zo werd dinsdag 7 februari aangekondigd. Temperaturen tot maximum – 6 °C. door de aanwakkerende wind een gevoelstemperatuur van – 16 °C. Wij organiseerden die dag onze konijntjesbergwandeling. De verwachtingen lagen dan ook bijzonder laag. Toch daagden nog 735 wandelaars op. Onze faam van goede organisatoren en de mooie omgeving hebben daar zeker in meegespeeld. Een dikke pluim voor allen die er hebben voor gezorgd dat ook deze “diepvries editie” op wieltjes is

  ...
 • Mijmeringen van de voorzitter 5-2012

  Mijmeringen van de voorzitter

   

  De algemene vergadering van het VWF is achter de rug en voor de achtste maal  na mekaar mochten we de wisselbeker ontvangen. Ook in 2011 waren de pinguïns alom tegenwoordig en sprokkelden ze, al dan niet bewust, punten op de verschillende wisselbekertochten. Financieel hebben we er geen baat bij. Toch ben ik fier de voorzitter te zijn van een grote groep wandelaars die hun geliefde sport op een regelmatige wijze beoefenen. Aan allen : Van harte proficiat! Als ik de stand op 1 maart 2012 bekijk zal het dit jaar niet zo makkelijk zijn. Wandelend Paal organiseerde dit jaar de N.W.D. Velen van hun eigen leden namen daar aan deel zodat ze een bijna onoverbrugbare voorsprong opbouwden. Benieuwd of onze pinguïns er in slagen deze achterstand terug in te halen. Mocht u er zin in krijgen hou er dan rekening mee dat enkel op de Officiële tochten, Golden cup en Wisselbekertochten punten te verdienen zijn.
  Ook op onze Mars der Zuiderkempen waren er punten te verdienen. Door de datumsprong vallen we enkele jaren op de tweede zondag van maart. Daardoor komen er verschillende mooie en grote wandelingen van Aktivia clubs tegenover ons te liggen. De verwachtingen, qua aantal deelnemers, waren dan ook niet zo hoog gespannen. Het mooie wandelweer heeft er mede voor gezorgd dat we toch nog 2535 wandelaars mochten ontvangen. Een resultaat waar we zeer tevreden mee zijn.
  Ondertussen vordert het jaar met rassenschreden. Het Hemelvaartweekend komt dichterbij. Uiteindelijk zijn we met 70 deelnemers voor de reis naar de Ahr. Als nu het weer nog wat meezit zal ook deze reis weer een topper worden. In juni plannen we nog een verkenning van het zwarte woud zodat ook de deelnemers van deze zomerreis enkel hoeven te stappen en te genieten van wat deze streek ons te bieden heeft. In het najaar staat er geen reis meer gepland. Voor de liefhebbers is er het VWF weekend. Verblijven op een camping in een bungalow of een stacaravan is eens wat anders dan op hotel te gaan. Ik heb er begin januari enkele dagen verbleven. De accommodaties zijn ruim en alle comfort is aanwezig. Trouwens in oktober zal ik er ook zijn om de deelnemers te begeleiden. Vermits het in oktober jachtseizoen is, hebben we het uitstippelen van de wandelingen overgelaten aan een ervaren gids.

  Oktober is nog ver af. Laten we het eerst nog eens over de helperreis hebben. Anders dan vorig jaar vragen we deze maal een kleine bijdrage om deel te nemen aan deze uitstap. Om zeker te zijn dat we niemand vergeten moet u deze keer inschrijven via de bank. Als tegenprestatie betalen wij voor u ook de drank tijdens het eten te Overpelt. U hoeft dus niets meer te betalen in het Acasiahof. Nog een nieuwigheid: We laten de twee bussen op een verschillend uur vertrekken. De helpers die graag een langere afstand wandelen hebben dan ruim de tijd. De wandelaars van de korte afstand hoeven dan niet zo lang te wachten. Hopelijk is de verdeling zodanig

  ...
 • Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn