Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

vrijdag, 26 april 2019
Vrijdagwandelingen
Wit Toreke - Baal - Wit Toreke
zondag, 28 april 2019
Busuitstap
Busreis Puurs Vlaanderen Wandelt
maandag, 29 april 2019
Algemene Vergadering
Jaarlijkse Algemene Vergadering 2019
Filter
 • Wandelkalender januari – februari 2012

   

  Wandelkalender januari – februari 2012

  Zoals u weet zijn onze leden vrij te wandelen daar waar zij dat wensen. Met onderstaande kalender willen wij hen helpen bij hun keuze. Op wandelingen aangeduid met STERTOCHT kan u gratis inschrijven door de gepaste STERKAART op de achterflap van deze info uit te knippen, in te vullen en te overhandigen aan de inschrijving: u ontvangt er gratis een inschrijvingskaart voor alle clubleden die door u op de kaart vermeld werden. Wij zorgen voor de betaling van alle inschrijvingen na het afsluitingsuur van die wandeling. 

  Zondag1 januari

  Wsc Langdorp vzw

  Zottekestocht

  Vertrek Kerk Gijmel 9.00 uur

  Eigen organisatie

  Zie verder in de info

  Zaterdag 7 januari

  Stertocht Heusden Zolder

  Zondag 26 februari 2012

  Stertocht naar Heusden Zolder

  De mensen van Paal hebben er voor gekozen om, net als wij met onze Sinterklaastocht, de wandelaars de kans te geven op twee plaatsen te starten. Zo verdeel je de toestroom van de vele wandelaars die er in Limburg verwacht worden.
  De hoofdstartplaats is het Sint Baafscentrum in Eversel.
  Het parcours is opgedeeld in twee deeltrajecten. Er is het algemene parcours met een totale lengte van 33 km en daarbij is er nog een afgescheiden deeltraject van 8 km. In dit laatste onderdeel werd het parcours van 4 en 6 km opgenomen. Wie de beide omlopen wandelt, komt dus aan 42 km.
  4 – 6 – 8 km : afgescheiden van de andere trajecten bieden we de wandelaars van de kortere afstanden een prettig wandelend geheel aan, waarbij onderweg wordt gezorgd voor een ruime controlepost in het clublokaal van de Sint Jacobusgilde. Het traject van 4 km houden we bewust volledig verhard, ideaal dus voor zij die de voorkeur geven aan een lichtlopend parcours over goed begaanbare wegen. Je blijft in de buurt van Eversel en wandelt er door enkele nieuwbouwwijken, waar je in de keurig onderhouden tuintjes misschien de eerste krokussen kan zien bloeien. Na de rust komt er een streepje veld, weide en bos, waarbij de toren van de Sint Jacobuskerk van Eversel nooit uit het oog wordt verloren. Kies je voor de 6 of 8 km, dan trek je met de andere afstanden een stukje mee door de Everselse bossen, alvorens af te buigen naar de rust. Nadien volgen hoofdzakelijk onverharde wegen, langs velden, weiden en verderop ook door de dennenbossen.
  12 km : nadat je Eversel achter je hebt gelaten, trek je door de dennenbossen naar Heusden. Kronkelende bospaden leiden je langs het Speelhuisje, een houten schuilhut die midden in het bos werd geplaatst om de plaatselijke, ravottende jeugd onderdak te bieden bij slechter weer. Even mag je ook over de Finse Piste, met zicht op het stadion De Veen, thuisbasis van de Nacht van de Atletiek. Dichtbij het centrum van Heusden wandel je over een met dennen beplante zandduin, met bovenop de Sint Janskapel. In het centrum van Heusden kom je langs het beeld van de “Drie generaties mijnwerkers” en de Sint Willebrorduskerk. Rusten doe je in de erg ruime lokalen van het Sint Franciscuscollege (SFC). Op de terugweg verlaat je het Heusdense centrum en ga je op zoek naar de allermooiste locatie van deze NWD 2012 : het kasteel Meylandt. Omgeven door spiegelgladde vijvers en parkgroen zal dit neoclassicistisch gebouw, dat nu onderdak biedt aan de Heusdense Academie, menig wandelaar weten te bekoren. Tot Eversel krijgen de wandelaars dan nog een aaneenschakeling van groen, omgeven door een onuitputtelijke portie Limburgse stilte.
  17 km : na de rust in het Sint

  ...
 • Stertocht Schaffen 21-01-2012

   

  Zaterdag 21 januari

  Stertocht Schaffen.

  Onze eerste gratis wandeling brengt ons naar het nabijgelegen Schaffen. De club van VOS Schaffen komt altijd talrijk bij ons wandelen. De afgelopen periode is het al eens gebeurd dat we een busreis( tegenbezoek) moesten inrichten op de dag van hun organisatie. Ondanks die busreis was er nog wel een delegatie pinguïns aanwezig. Toch zouden we op hun Hezerheidetocht nog eens willen uitblinken met een hele kolonie, al dan niet blauw gekleurde, pinguïns.
  De omgeving is door de meesten gekend. Voor de verdere details van parcours en afstanden kregen we onderstaande informatie:
  Start: Gildenzaal Schaffen. Afstanden: 4-6-12-21-30 km
  We gaan deze keer richting Kelberg.
  Met de 4 km ga je de Berkenstraat in,vervolgens de Waterstraat in dan links de Witte Hoefstraat in, om zo richting de Windmolen van Schaffen door de Kerkstraat de aankomst te bereiken.
  Met de 6 km ga je op het einde van de Witte Hoefstraat recht door de weg van Kelberg over, langs het vroegere voetbalveld de"Heuvelboys" over de Kenisberg de Peerstraat in, om zo langs devervallen "Walenhoeve" aan te sluiten met de 12 km.
  Met de 12 km ga je op het einde van de Waterstraat rechts de weg over Diest -Beringen,langs de plantage Arbor links de Postbaan in,op het einde door de bossen van Herterode, om zo vervolgens links over de Baanhuisstraat de rust te bereiken.
  Na de rust ga je achter de Schellekensberg door, het loofhout plantage van de Kruisberg in om zoverder een lusje te maken door de Steengroeve, om verder aan de Kenisberg aan te sluiten met de 6 km
  De 21 km stappers gaan op de Vleugt een lus maken van een 8 km over de Hooilandseberg, om zo over 's Hertogen terug naar de Vleugt te stappen.
  De 30 km stappers gaan eerst aan de Gildenzaal een lus maken rond het Vliegveld van Schaffen om zo na de rust in de Gildenzaal mee op pad te gaan met de 21 km.

   

  .
 • Vrijdagnamiddagwandelingen maart 2012

  Vrijdagnamiddag wandelingen.

  Maart - April 2012

  Deze wandelingen worden uitsluitend voor clubleden georganiseerd.
  Vertrek om 13.30u stipt. Deelname is gratis.
  Tijdens de wandelingen is er een rustpost voorzien.
  We wandelen aan een rustig tempo ongeveer 4 km per uur.
  Iedereen is welkom,voor onze nieuwe leden de kans om de mensen van onze
  Club een beetje beter te leren kennen.

  Datum

               Omloop

  Afstand

             Vertrekplaats

  02/03/12

  Bekkevoort-Assent-Bekkevoort

  13km

  Vrijdagnamiddagwandelingen jan. 2012 (2)

  Vrijdagnamiddag wandelingen.
  Januari - februari 2012

  Deze wandelingen worden uitsluitend voor clubleden georganiseerd.
  Vertrek om 13.30u stipt. Deelname is gratis.
  Tijdens de wandelingen is er een rustpost voorzien.
  We wandelen aan een rustig tempo ongeveer 4 km per uur.
  Iedereen is welkom,voor onze nieuwe leden de kans om de mensen van onze
  Club een beetje beter te leren kennen.

  Datum

             Omloop

  Afstand

         Vertrekplaats

  06/01/12

  Betekom-Aarschot-Betekom

  12km

  Benidorm 9 tot 18-02-2012

  Benidorm 9 tot 18 februari 2012

  De laatste afspraken voor onze reis naar Benidorm.

  Vertrek bus: Donderdagochtend, 9 februari, om 3u30 op de parking Demervallei te Aarschot.
  Vliegtuig: Heen Brussel-Alicante donderdag 09/02/2012 06u40-09u20
  Terug Alicante-Brussel zaterdag 18/02/2012 09u55-12u45
  Zaterdag 18 februari wacht de bus ons aan de vlieghaven op om ons terug naar Aarschot te
  brengen.
  Op het vliegtuig is geen eten voorzien. Hou daar rekening mee!
  De reisdocumenten kun je op de wandeling van 7 februari in Rillaar komen halen.
  Voor zij die ze echt niet kunnen komen halen. Neem contact op met Jet om andere afspraken
  te maken.

  .
 • Konijntjesbergtocht 07-02-2012

   Dinsdag 7 februari 2012

  Konijntjesbergtocht – Rillaar

  kerk-LangdorpTraditioneel starten de pinguïns van Langdorp met de presentatie van de Konijntjesbergtocht.

  Deze wandeling neemt je mee over de Wijngaardberg en Bloemberg, gelegen tussen Rillaar en Langdorp.
  Je zult weer kunnen genieten van de prachtige vergezichten over het Demerdal en als je goed kijkt kan je in de verte ook de Basiliek van Scherpenheuvel ontwaren..

 • Sinterklaastocht 04-12-2011 uitslag

  Sinterklaastocht  04-12-2011 uitslag

  Er waren 2135 wandelaars op onze Sinterklaastocht.
  Dat zijn veel wandelaars. Onze helpers kunnen er van meespreken. Het is druk geweest.

  De gedetaileerde lijst kan je downloaden in downloads -> uitslagen.

  Foto's zijn hier al te bekijken op onze fotolink.

  Er is ook een artikel met foto's in de wandelkrant.be

  .
 • Secretariaat gesloten 2e Kerst

  Secretariaat gesloten op 2e Kerst

   De laatste maandag van december valt op 2e kerstdag. Het secretariaat zal dan niet open zijn.
  Het secretariaat zal wel open zijn op dinsdag 27 december !

  .
 • 40 punten 2011

   

  40 punten 2011.

   

  Uitzonderlijk,dit jaar, geen bepaald kledingstuk maar een inruilbon voor allerlei kleding.
  In de loop der jaren hebben we een serieuze voorraad kleding opgebouwd in allerlei maten en voor alle seizoenen. Om deze voorraad wat te verkleinen werken we dit jaar met een inruilbon waarmee u uit onze stock kan kiezen. We hopen voldoende in stock te hebben om iedereen uit meerdere stukken te kunnen laten kiezen. Mocht er onverhoopt toch niets meer in uw maat zijn. Misschien iets in een andere maat voor uw partner. Een leuk geschenkje voor onder de kerstboom.
  Hoe gaat alles nu concreet in zijn werk?
  Vanaf eind september krijgt u bij het inleveren van een goed ingevuld 40 punten formulier een inruilbon ter waarde van 16 Euro. Op deze bon wordt uw naam ingevuld en u moet deze ook ondertekenen bij ontvangst van de kleding. Deze bon is beperkt geldig. Laatste dag van inruiling is maandag 30 januari 2012. Daarna is de bon niet meer bruikbaar.
  Er wordt ook geen geld teruggegeven op deze bon. Als u iets kiest van vb. 14 Euro  wordt er geen 2 Euro teruggegeven. U kan eventueel nog wel  iets van een kleine waarde bijkiezen en de meerprijs bijleggen.
  Net zoals andere jaren kan u, wanneer u minstens 20 punten heeft, 40 eurocent per ontbrekend punt bijleggen om de inruilbon te bekomen. Tijdens de Sinterklaaswandeling verhuizen we onze hele voorraad naar de benedenverdieping in de parochiezaal van Langdorp. U kan de inruilbon dan dadelijk omwisselen.
  Toch nog even uw aandacht. Het is de bedoeling de oudere stock te verkleinen. De inruilbon is dus niet bruikbaar voor de Cool Max kleding. Dat is de donker blauwe vochtregulerende kleding.

  .
 • Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn