Wsc - Langdorp vzw

4006

Filter
 • Monschau volzet

  Busreis naar Monschau is volzet! 

  Gelieve niet meer in te schrijven.

   

 • Busreis Opwijk 10-03-2019

  Busreis Opwijk 10-03-2019Opwijk wandeling

  Volgens de weersvoorspellingen ging het regenen. Van regen hebben we weinig gemerkt tijdens de wandeling.

  Wel waren we aangenaam verrast. Het was een mooie tocht door enkele mooie stukken natuur. Af en toe hebben we wat modder gehad. In de namiddag kregen we wind met rukwinden van 80 à 90km/uur. Een deel van de wandeling heeft men moeten afgesluiten. Onderweg hebben we heel wat stormschade gezien.

  Ondanks een glijpartij, dreigende regenstormen en zeer zwaar uithalende winden hebben we toch enkele opnames kunnen maken. Deze opnames zijn te bewonderen in ons fotoalbum.

 • 45ste Mars der Zuiderkempen 03-03-2019

  45ste Mars der Zuiderkempen 03-03-2019Eerste Bloesem

  Op deze regenachtige dag zijn er 1653 wandelaars komen proeven van onze mooie omgeving.

  We hebben enkele enthousiaste kreten gehoord, zoals, "schoon wandeling, mooie tocht, prima gedaan". Dit is natuurlijk ook te danken aan al die prachtige medewerkers. Hiervoor onze dank.

  Van deze schoon wandeling zijn er enkele mooie plaatjes gemaakt. Die kan je bewonderen in ons fotoalbum.
  De deelnemerslijst kan je al downloaden.

   

   

   

 • Hemelvaartweekend 30 mei - 2 juni 2019

  Hemelvaartweekend 30 mei t.e.m. 2 juni 2019

  BoppardDeze maal dus de Rijn.
  We verblijven in hotel Rheinlust, Rheinallee 27-30, 56154 Boppard.  https://rheinlustboppard-de.book.direct.

  De verkenning van deze wandelvakantie moet nog gebeuren.  Deze verkenning is voorzien half april. Te laat om nog iets in de volgende info te schrijven. Het zal dus een verrassingsreis worden. Ondertussen hebben we al zoveel wandelmogelijkheden mogen ontvangen van de dienst toerisme dat het weekend hopeloos te kort zal zijn. Een topper schijnt een rit met de Hunsrückbahn (trein) tot Emmelshausen  te zijn. Vandaar te voet terug naar het 16 km verder gelegen Boppard. Kostprijs van deze rit is niet in de prijs inbegrepen.

  Een 10 tal jaar terug deden we een stukje van de  Ehrbachklamm vanuit Löv aan de Moezel. Nu zouden we  deze terug kunnen doen vanuit de Rijn. De Rheinsteig, Rheingold, Elfenlay, Hasenkammer,Fünfseenblick.. Allemaal droompaden die we kunnen bewandelen. Wandelmogelijkheden zijn er genoeg. We laten ons met de bus naar ginder brengen en ter plaatse kunnen we gebruik maken van deze dienst.

  Ook nu weer wandelen we in twee groepen met verschillende afstanden en snelheden. Indien mogelijk nemen we onderweg een rust zodat we deze vakantie op een ontspannende manier kunnen doorbrengen. Neem voor de eerste dag zeker voldoende drinken mee. Ook in Duitsland zijn er steeds minder cafés overdag open. 

  Het hotel vraagt zes weken op voorhand 80% van het saldo. Daarom vragen wij u het saldo zijnde 160 euro per persoon voor een dubbelkamer en 190 euro voor een eenpersoonskamer tijdig te storten op onze reisrekening BE38 9731 8049 1772. Het bedrag op onze rekening graag ten laatste 15 april.

   

 • Panoramatocht Gelrode 13-04-2019

  Zaterdag 13 april 2019

  Panoramatocht te Gelrode16de Panorama

  Vertrekken doen we traditioneel vanuit de parochiezaal van Gelrode waar we kunnen kiezen uit 4-8-12-16-20 en 30 km.
  De kortste afstand is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en laveert door de straten van Gelrode centrum.

  De 8 km wandelaars hebben de keuze: ze maken een lus, zonder rust, naar de Eikelberg. Genietend van het mooie uitzicht dalen we af langs de grot, flirtend langs de turfputten wandelen we naar Zallaken, het verste punt. Terugkeren doen we door een stukje privé bos om dan door de, hopelijk bloeiende, fruitboomgaarden en de Moedermolen de vertrekzaal te bereiken.

 • Busreis Puurs 28-04-2019

  Zondag 28 april 2019

  Busreis naar Puurs Vlaanderen WandeltFort Puurs

  Zowel in Roeselare als in Puurs wordt er die dag een Vlaamse Wandeldag georganiseerd. We kozen voor een busreis naar Puurs.
  De aangeboden afstanden zijn 4-7-10-16-21-30 of 42 km.

  Puurs-Sint-Amands, gelegen in het hartje van Klein-Brabant -bekend als het Land van Stille waters-biedt een brede waaier van wandelpaden. Stap langs het Hof Ter Zielbeek, het Hof Van Coolhem; het fort Van Liezele met bijhorend het in 2018 nieuw aangelegde landschapspark, de Sint-Pietersburcht, het Tekbroek, het Munckbos en het Arboretum. Maar Puurs is nog zoveel meer. Wandel verder langs de oude spoorlijn, waar de stoomlocomotief je een onvergetelijke tocht bezorgt door het Scheldeland en Klein- Brabant.

 • Busreis Monschau 07-04-2019

  Zondag 7 april 2019

  Busreis naar Monschau.Narcissen

  De Narcissenwandeling  in de buurt van Monschau is de essentie van deze uitstap.
  Een busreis die we zelf organiseren. We maken er dan ook iets speciaals van. Beginnen doen we in Kalterherberg. We worden daar om 9.00 uur verwacht in hotel Hirsch waar men een uitgebreid “Frühstück“ voor ons zou moeten klaargezet hebben. Na het ontbijt vertrekken we naar de 12 km lange Narcissen wandeling.

  Wat info over dit gebied:
  Het is een mooi gekleurd en zelden gezien natuurlijk schouwspel, wat zich in de lente in het Perlenbach- en Fuhrtsbachtal bij Monschau evenals in het Oleftal bij Hellenthal in de Eifel afspeelt: Rond de zes miljoen wild groeiende, kleine narcissen vormen een groot geel tapijt en kondigen de lente aan. Op een oppervlak van ongeveer 280 hectare zijn ze te vinden; naast de Eifel zijn deze weiden met in het wild bloeiende narcissen alleen nog in de Hunsrück te vinden.

 • Stertocht Koersel 31-03-2019

  Zondag 31 maart 2019

  Stertocht Koersel

  Deze maal kozen we de Paul Gerardtocht van Wandelclub Paul Gerard Beringen uit voor een wederdienst en kan u daar op onze kosten gaan wandelen.

  Vertrekken doet deze wandeling vanuit de voetbalkantine De Weerstand in Koersel.
  De aangeboden afstanden zijn 4-8-12-16 of 20 km.

 • Wandeling stop darmkanker

  Op verzoek van natuur en bos.

  Zondag 21 april 2019

  Wandeling voor het goede doel. Stopdarmkanker.be

  Een organisatie van de Drie Haringen, in samenwerking met Natuur en Bos.
  Afstanden: 5 of 10 km .
  Vertrek tussen 13.00 uur en 14.30 uur. 
  Inschrijving: 4 Euro
  Startplaats: Gempenmolen Kasteeldreef 2 Tielt- Winge

 • Wandelkalender Maart-April 2019

  Wandelkalender Maart - April 2019

  wandelclub logo 002loge vlaanderenwandelsport kleur 800

  Zoals u weet zijn onze leden vrij te wandelen daar waar zij dat wensen. Met onderstaande kalender willen wij hen helpen bij hun keuze. Op wandelingen aangeduid met
  STERTOCHT kan u gratis inschrijven door de gepaste STERKAART op de achterflap van deze info uit te knippen, in te vullen en te overhandigen aan de inschrijving: u ontvangt er gratis een inschrijvingskaart voor alle clubleden die door u op de kaart vermeld werden. Wij zorgen voor de betaling van alle inschrijvingen na het afsluitingsuur van die wandeling.  BUSREIZEN worden verder in deze info besproken.

   

  Zondag 3 maart

   

   

  Eigen organisatie

  MARS DER ZUIDERKEMPEN

  Trofee Harten vijf

  Sint-Jozefscollege

  Bekaflaan 65      Aarschot

  5-8-12-16-20-30-42-50  km

   

   

  06.00 – 15.00 uur

  Donderdag 7 maart

  Sporton VZW

  Buurthuis

  Zandstraat 13       Laakdal

  5-7-10-12-15-17-20 km

  07.00 – 15.00 uur

  Zondag 10 maart

  Busreis

  WSV De Hopbelletjes Opwijk

  Familieheem Nijverseel  Opwijk

  Zie verder in deze info

  Zondag 10 maart

   

  WSV

  ...
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn