Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

zondag, 25 augustus 2019
Stertocht
Stertocht Kampenhout
dinsdag, 27 augustus 2019
Clubwandeling
1e Molentocht - Wolfsdonk 
Filter
 • Kunst greep 2018

  Kunst greep

  ook door onze leden! 
  Van zondag 4 maart tot zondag 11 maart organiseert het Damiaaninstituut al voor de 21de keer de tentoonstelling “Kunst greep”
  Zoals jullie weten schuilt er heel wat talent in onze club. Een van onze leden – Astrid Van Lierop, de ontwerpster van de cover van ons infoblad – stelt, samen met vele anderen, ook dit jaar weer tentoon in het Damiaaninstituut te Aarschot.
  Misschien zijn er ook nog andere leden vertegenwoordigd en bij hen willen we ons dan ook graag verontschuldigen als we ze niet vermelden.

  Kunst greep is alle dagen tussen 13.30 en 16.30 uur gratis te bezoeken.
  Het thema dit jaar is “lente”.

 • 44 ste Mars der Zuiderkempen 04-03-2018

  Zondag 4 maart 2018

  44 ste Mars der Zuiderkempen.

  Trofee Harten Vijf -WalkOn criterium

  Afstanden: 
  5-8-12-15-20-30-42-50 km.

  Heimolen

  Traditioneel wordt de start gegeven in de vertrekken van het Sint-Jozefscollege gelegen aan de boorden van de Demer. De laatste Hagelandse heuvels zijn hier begroeid met dennenbossen, heide en vereenzaamde berken.

  Het gebied strekt zich noordelijk uit tot aan de Nete in Westerlo en oostwaarts tot aan de grens met Limburg. Het is bezaaid met kleine diverse natuurgebieden, in deze regio is onze Mars der Zuiderkempen ontstaan. De belangrijkste landschapselementen in deze regio zijn de heidegebieden. Nog talrijk aanwezig, zij het dan in versnipperde vorm. Het zijn cultuurlandschappen die ontstaan zijn in de middeleeuwen.

 • Wandelkalender maart - april 2018

   Wandelkalender maart - april 2018

  wandelclub logo 002loge vlaanderenwandelsport kleur 800

  Zoals u weet zijn onze leden vrij te wandelen daar waar zij dat wensen.  Met onderstaande kalender willen wij hen helpen bij hun keuze.  Op wandelingen aangeduid met STERTOCHT kan u gratis inschrijven door de gepaste STERKAART op de achterflap van deze info uit te knippen, in te vullen en te overhandigen aan de inschrijving: u ontvangt er gratis een inschrijvingskaart voor alle clubleden die door u op de kaart vermeld werden.  Wij zorgen voor de betaling van alle inschrijvingen na het afsluitingsuur van die wandeling.  BUSREIZEN worden verder op deze site besproken. 

   

  Dinsdag 27 februari

  De Bollekens Rotselaar

  Meubelen Verhaegen

  Grote baan 115       3130 Betekom

  4-6-8-10-12-14-16-20 km

  07.00 – 15.00 uur

  Donderdag 1 maart

  WSV IVAS Itegem vzw

  Parochiezaal

  Schoolstraat 28       Itegem

  5-7-8 km

  ...
 • Mijmeringen van de voorzitter maart 2018

  Mijmeringen van de voorzitter 

  Als ik dit schrijf zijn we al bijna half februari. Vooral ‘s avonds is het al heel goed merkbaar dat we op weg zijn naar het voorjaar. Buiten is het nog een beetje winterweer. Winterweer hadden we ook tijdens onze Konijntjesbergtocht. Het bleef echter droog zodat we het verhoopte aantal wandelaars mochten ontvangen. Meer dan 1000 wandelaars die hebben genoten van een prachtige, koude maar droge winterwandeling.

  Hopelijk zijn we nu vertrokken voor een normaal wandeljaar met geen te slechte weersomstandigheden tijdens onze organisaties. 2017 was dat zeker niet. Regen of grote hitte hebben er voor gezorgd dat we amper 8500 wandelaars mochten ontvangen op onze reguliere organisaties. Het gemiddelde van de afgelopen jaren lag 3000 deelnemers hoger. De organisatie van Vlaanderen Wandelt heeft er voor gezorgd dat we toch nog 15500 wandelaars mochten begroeten en maakte op die manier ons jaar toch nog goed. Vlaanderen Wandelt is dit jaar voor andere organisatoren. Wij beperken ons tot een bezoek aan de organisatie in Brasschaat.

  Onze eerste organisatie zonder onze vaste parcoursbouwer is vlot verlopen. We hebben ondertussen een grote schare afpijlers en voorlopig coördineren Jos Willekens en ikzelf de tochten. De mars der Zuiderkempen wordt volledig gecoördineerd door Jos. Een hele klus want voor het eerst na vele jaren verzorgen we terug een 50 km tijdens de Mars Der Zuiderkempen. Deze organisatie maakt deel uit van de trofee Harten Vijf en eveneens van het WalkOn criterium.

  Bij het federatieblad zat ook een heel katern met de volledige uitleg over dit criterium. Tijdens de stertocht in Zoersel kan je reeds een eerste stempel veroveren. Amper vijf stempels geven al een kans voor een mooie prijs. Zeker meedoen dus.
  Ook wij organiseren tijdens de Mars wat extra’s. Elk uur worden er prijzen verloot onder de deelnemers. Deze tocht zou ook een promotietocht moeten zijn voor de wandelsport. Ik nodig jullie dan ook uit om zo veel mogelijk kennissen en vrienden mee te brengen. Ook de jeugd is meer dan welkom. De – 12 jarigen kunnen trouwens gratis deelnemen. Vele leden hebben al laten weten dat ze willen meewerken.
  Als de weergoden meezitten zullen we er een superorganisatie van maken.

  Maart wordt een drukke maand met op 11 maart Limburg wandelt in Peer. Een week later trekken we op tegenbezoek naar Maasmechelen. Vermits het een zaterdag is hebben we de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Maasmechelen Village. Op 1 april was er een stertocht voorzien naar Beverlo. Deze gaan we even uitstellen om iedereen de gelegenheid te geven om deel te nemen aan de wandeling in het nabije Nieuwrode.

  Wat de meerdaagse reizen betreft. Voor Alken aan de Moezel heeft het hotel laten weten dat ze nog een kamer voor ons vrij hebben. Sint Moritz is volzet en ook voor Winterberg lopen de inschrijvingen binnen. Wilje nog genieten van een late zomer vakantie? Schrijf dan zeker

  ...
 • 14e Konijntjesbergtocht 06-02-2018

  14e Konijntjesbergtocht 06-02-2018Langdorp Demer Kerk

  Er zijn 1019 wandelaars komen genieten van onze Konijntjesbergtocht.
  Het was een mooi en fris wandelweer.

  Vertrek- en aankomstroute zijn op de laatste moment nog veranderd. Een trage weg die een priveweg geworden is. (is nog voor de rechtbank) en stukken die moeilijk begaanbaar waren.

  Deze mooie Konijntjesbergtocht kan je stilletjes herbeleven in ons fotoalbum.

 • Busreis Remouchamps 04-02-2018

  Busreis Remouchamps 04-02-2018Busreis Remouchamps

  Met twee autobussen waren we in Remouchamps. Het landschap is sterk heuvelachtig. De wandelingen hadden al snel een hoogteverschil van 400m. Daarom verkozen de meeste wandelaars de "12 km difficile" , waarmee je uiteindelijk ook 14 km in de kuiten had.

  Door de overvloedige regen van de voorbije dagen werd het parcour al snel een beetje avontuurlijker. Echt proper zijn we niet geëindigd. Maar het was een mooie tocht in een mooie omgeving met uitstekend gezelschap. Ons avontuur is te bewonderen in ons fotoalbum.

 • Mit Liekens rouwkaart

  We vernemen het overlijden van Mit Liekens
  Rachel werd geboren op 1 mei 1921 en overleed op 13 januari 2018.
  Zij was de moeder en schoonmoeder van onze leden Renild Casteels en Vic Van Den Broeck.

  Wij wensen de familie veel sterkte toe in de komende dagen.
  De Rouwkaart kan je hier downloaden.

 • Leuven-Aarschot 07-01-2018

  Leuven-Aarschot 07-01-2018Leuven Aarschot 2018

  Onze eerste grote voettocht van het jaar zit erop. De klassieker Leuven-Aarschot was dit jaar weer een geslaagd evenement. De tocht was lichtjes anders dan andere jaren. We zijn via een bospaadje de Kesselberg opgestapt. De sporthal Holsbeek was onze eerste stop. De voorzitter voorzag ons daar van een kleine hartverwarmende drank. Daarna konden we kiezen tussen de natuurlijke weg door het bos (lees slijk) of de verharde weg. De grootste groep had een voorkeur voor de natuurlijke, iets avontuurlijkere weg. Het was er minder slijk dan met de verkenning.

  Onze tweede stop was de Blauwmolen. Men kon daar lekkere verse soep krijgen. Voor de liefhebbers waren er ook pannenkoeken. Dan naar Gelrode via de flanken van de Benninksberg, het Hellegat en de hondsheuvel.
  In Gelrode is er een derde rust in "Café Sportwereld" bij de Jeppe. Na een lekker drankje was het nog een 30 minuten stappen tot onze eindbestemming het station van Aarschot.

  De foto's kan je bewonderen in ons fotoalbum.

 • Zottekestocht 01-01-2018

  Zottekestocht 01-01-2018Zottekestocht 2018

  In ons fotoalbum 2018 staat er een fotografisch verslag van een tocht, ondernomen door 29 zottekes en uitgevoerd met vallen en opstaan, bij regen, wind en ontij, in de onmeedogenloze bossen en natte gebieden van het verre Langdorp en omstreken op zoek naar de arend. Ondanks alle moeilijkheden en valkuilen is dit, tegen alle verwachtingen in, goed afgelopen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn