Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

zaterdag, 16 februari 2019
Trofee Harten Vijf
Horizon Donk - Harten 5
zondag, 17 februari 2019
Stertocht
Stertocht Heusden-Zolder
vrijdag, 22 februari 2019
Vrijdagwandelingen
Rillaar-Langdorp-Rillaar
Filter
 • Afpijlen wandelparcoursen 2018

  Afpijlen wandelparcoursen 2018.

  Onze parcoursbouwer Lucien stopt ermee. Een opvolger hebben we voorlopig nog niet gevonden. We gaan dus als bestuur zelf de touwtjes in handen nemen. Aanvragen gebeuren vanuit het bestuur. We kunnen grotendeels terugvallen op de parcoursen uit het verleden. We doen dus een beroep op de afpijlers die vroeger reeds gedeelten van de wandelingen hebben afgepijld. Natuurlijk zijn de nieuwe afpijlers meer dan welkom.

 • Zottekestocht 2018

  Maandag 1 januari 2018Heimolen

  Zottekestocht 2018

  Tradities zijn er om in eer te houden. Voor de zoveelste maal organiseren we voor onze leden deze wandeling.
  Vertrekplaats is nog steeds aan de kerk Gijmel.
  We verwachten er een grote groep  “Zottekes” om 9.00 uur.

  Dwalend door de Langdorpse bossen  bereiken we café Den Arend.
  Na een ruime rust wandelen we terug naar de Gijmel, waar we omstreeks 12.30 uur hopen aan te komen.
  Deze wandeling is uitsluitend voor onze leden.

 • Winterfeest 2017

  Vrijdag 29 december 2017

  Winterfeest 2017Winterfeest december 2017

  Ook dit jaar werden we gevraagd om aan dit evenement deel te nemen. Wandelen is onze core business. Dat tonen we dan ook op vrijdag 29 december. We nodigen iedereen uit om komen kennis te maken met het wandelen.

  Vertrekken kan tussen 13.00 en 14.00 uur voor een vrije wandeling of om 13.30 uur voor de groepswandeling. Verzamelen en gratis inschrijven aan onze hut op de Grote Markt. Inschrijven is noodzakelijk voor de verzekering.

  Deze hut is vanaf 12.30 uur en verder de ganse dag bemand en u kan er proeven van oma’s pompoensoep met balletjes. We voorzien ook de nodige drankjes om de dorstigen te laven. 

 • 38ste Sinterklaastocht - Langdorp en Gijmel 20-12-2017

  Zondag 10 december 2017

  38ste Sinterklaastocht - Langdorp en Gijmel

  Demer winterDe traditionele afsluiter van het wandeljaar met als decorbossen, heuvels, heerlijke panorama's en hopelijk een maagdelijke witte Demervallei. Je hebt een mooie keuze aan kronkelende, verrassende wandelpaadjestussen Langdorp en Gijmel.

  Ook dit jaar kan je zowel in Langdorp als in Gijmel inschrijven. In Langdorp vertrek je vanuit de zaal Demervallei!

  Je kunt alle afstanden aanvatten in beide vertrekposten (met uitzondering van de 5 km). Bij niet te veel modder, staat er ook een lus in het natuurgebied De Langdonken op het programma. Een heerlijk wandelgebied dat door velen gesmaakt wordt.

 • St Moritz van 24 juni tot 1 juli 2018

  St Moritz van 24 juni tot 1 juli 2018

  De inschrijvingen via Intersoc zijn afgesloten wegens volzet. Ook bij ons loopt het vlot, We zijn momenteel met 50 personen er zijn dus voor onze leden nog enkele plaatsen vrij. Opgelet voor de late beslissers. Ook bij ons worden de inschrijvingen na onze Sinterklaastocht van 10 december onherroepelijk afgesloten.

  Nog een kleine correctie. Wij hadden de inschrijfprijs van half augustus. Op de valreep heeft Intersoc de prijs nog lichtjes verhoogd. De prijs met vroegboekkorting wordt 761 Euro op basis van een tweepersoonskamer. Voor de eenpersoonskamer blijft alles hetzelfde. Voor de liefhebbers laat nog maar iets van u horen.

 • Alken Moezel van 10 tot 13 mei 2018

  Alken Moezel van 10 tot 13 mei 2018

  hunsrueck moersdorf haengebrueckeNa een jaartje onderbreking wegens de Vlaamse Wandeldag organiseren we tijdens het Hemelvaartweekend weer een meerdaagse uitstap naar de Moezel. 

  We keren terug naar Alken aan de Moezel en verblijven opnieuw in Hotel Burg Cafe.
  We kozen Alken omdat er daar in de omgeving mooie wandelingen te maken zijn maar vooral omdat het niet zo ver van Mörsdorf ligt. In Mörsdorf vinden we met zijn 360m lengte de langste hangbrug van Duitsland. 100 m boven de Mörsdorfer Bach verbindt zij de dorpjes Sosberg en Mörsdorf. Voor de deelnemers met hoogtevrees voorzien we een alternatieve wandeling.

 • Stertocht Blauberg 16-12-2017

  Zaterdag 16 december 2017

  Stertocht Blauberg 

  Oude eikDe Grashoppers waren zeer talrijk aanwezig op die laatste zondag van april. Ze waren niet alleen met een bus maar er was ook een grote delegatie die op de kosten van hun club kwam wandelen. Een reden om ook massaal aan hun “Harten Vijf tocht “deel te nemen. U krijgt er nog een basisconsumptie bovenop.
  Voor de promotie van die tocht laten we de Grashoppers zelf aan het woord.
  Wandelclub ‘De Grashoppers Keiberg’ nodigt iedere wandelliefhebber uit op haar Wintertocht, de traditionele afsluiter van het club wandeljaar en tevens de afsluiter van de ‘HartenVijf’ trofee.

  De wandelaars van de kleinste afstand gaan langs “Wezel” richting Wolfsdonk. Wanneer ze het beekje ‘De Kalsterloop’ oversteken komen ze op grondgebied Wolfsdonk, dat een gehuchtje van Aarschot is en ook de scheiding tussen de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen. Na de rustpost wandelen ze naast de grote oude eik, in de volksmond ‘Dopjesboom’ genoemd. Bij deze meer dan 200 jaar oude eik staat een mooie neogotische kapel, toegewijd aan O.L.Vrouw.

 • Busreis Kortrijk 28-12-2017

  Donderdag 28 december 2017

  Busreis naar Kortrijk

  Dambrug KortrijkOpgelet!Wegens de wekelijkse markt vertrekken we aan de sporthal van het college in de Bekaflaan.
  We nemen er deel aan Kortrijk feeëriek. De afsluiter van de Vierkunststedentrofee (na Brugge, Gent en Oudenaarde) is deze wandeling een klassieker geworden die niet alleen de clubwandelaars weet te bekoren maar ook heel wat niet aangeslotenen.
  De afstanden zijn 7 en 13 km.

  We kregen onderstaande parcoursbeschrijving:

 • Busreis naar BACHTE-MARIA-LEERNE 18-11-2017

  Zaterdag 18 november 2017 

  Busreis naar BACHTE-MARIA-LEERNE.

  kasteel van OoidonkBachte-Maria-Leerne ontstond in 1823 door samenvoegen van de dorpen en parochies Sint-Maria-Leerne en Bachte. De deelgemeente ligt langs de rivier de Leie, de Oude Leie (een oude afgesloten rivierarm) en het Schipdonkkanaal.
  Iets ten zuiden van Maria-Leerne ligt het kasteel van Ooidonk. Het is mogelijk ontstaan in de 12e eeuw, maar de oudste delen kwamen uit het jaar 1230. Het kasteel is twee keer met de grond gelijk gemaakt, in 1491 en in 1579. De ruïnes zijn verkocht aan Maarten della Faille en deze heeft het kasteel in renaissancestijl laten bouwen, zoals het er de dag van vandaag nog steeds uitziet. Het kasteel diende vroeger als voorpost en verdedigingsbolwerk van de stad Gent aan de Leie. Het kasteel is privaat eigendom van graaf Juan t'Kint de Roodenbeke.
  Een oude afgesneden arm van de Leie ligt in een groen gebied tussen Bachte en het domein van Ooidonk.

  De natuurvrienden Deinze organiseren er hun Viggaaltocht. Zij waren met een grote delegatie op onze Vlaamse Wandeldag. Nu is het aan ons om ook bij hun op bezoek te gaan.

 • Vrijdagwandelingen nov-dec 2017

  Vrijdagwandelingen november - december 2017

  Vertrek stipt om 13.30 u

  Datum                    Omloop     Afstand    Vertrekplaats
  10/11/17 Langdorp -Gijmel -Langdorp 12 km PZ Langdorp

  Pagina 9 van 71

  Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn