Blijf gezond - Wandel mee
Filters

Vrijdag 18 november 2022

Gijmel

Vertrek: Kerk Gijmel om 13.00 uur.

Bij droog weer gaan we via de Langdonken naar de schilders.

Een wandeling van 10 kilometer die we op een rustig tempo kunnen doen.

Clubwandelingen

 

Vrijdag 23 september 2022

Rillaar

Vertrekken doen we aan de Kortakker in Rillaar om 13.00 uur.
We gaan via de Tienbunder naar Bergvijver. Nadat we daar iets gedronken hebben gaan we via speelhoven terug naar Rillaar.


Vrijdag 28 oktober 2022

Gelrode 

Vertrekken doen we vanuit de oude jongensschool in Gelrode om 13.00 uur.
We gaan via het Kloesbos naar Nieuwrode. Nadat we daar iets gedronken hebben gaan we terug naar Gelrode.

Verkenning  Brodenbach

Dag 1. Cochem. Vanop de bus parking vertrekken we in twee groepen voor de stadswandeling. De eerste groep gaat er een klim bijdoen. Zij gaat naar een mooi uitzichtpunt boven de stad. Daar waar ook de stoeltjeslift toekomt. Terug naar beneden gaan ze door de stad naar de burcht. Mogelijkheid om die te bezoeken of iets te gaan drinken op het panoramaterras. Langs de achterkant keren ze terug naar het centrum. De tweede groep doet dat klimmetjes niet en gaan rechtstreeks naar de burcht. Eventueel met de stoeltjeslift  naar boven (7,90 euro) is ook mogelijk. Om 16.00 uur vertrekken we terug op de bus parking.

Vrijdag 24 januari 2020Ballonnen

Viering verdienstelijke wandelaars

Wat zijn nu verdienstelijke wandelaars. Dat zijn wandelaars die in de loop van 2019 de kaap van 20 000 km hebben overschreden of een veelvoud van 20 000. (40 000, 60 000, 80 000, 100 000, 120 000 en zo verder).

Voor de leden die korte afstanden wandelen kan men ook voor het overschrijden van 1000 wandelingen of een veelvoud ervan worden gevierd. U kan maar voor één van beide gevierd worden.

Toch nog benadrukken dat het overschrijden van die getallen in 2019 zou moeten gebeurd zijn. Indien dat reeds een aantal jaren gebeurd zou zijn moet men wachten tot er weer een veelvoud van 20 000 km of 1000 wandelingen wordt overschreden.

Van 23 sept. tot 1 okt. 2020

Reis naar Flims Zwitserlandhotel flims

Er schijnt dan toch voldoende belangstelling te zijn voor deze reis naar het Zwitserse Flims. Flims ligt in het departement Graubünden . Afstand vanaf Aarschot ca 800 km. Makkelijk te overbruggen met een dagreis.

Vera Verbeeck, de promotor van Intersoc zal op woensdag 6 november om 19.00 uur in ons secretariaat wat extra toelichting komen geven over deze reis. In afwachting hebben we al wat voor u opgezocht.

We verblijven in Grand Hotel Surselva aan de rand van het woud en vlak bij het turkooisblauwe Caumameer. Hotel comfort: Zonneterras, bar, lift. Belevenis bad en wellness met sauna en stoombad. Gratis Wifi in het hele hotel. Ruime kamers met flat-screen-tv, kluisje en schrijftafel. Badkamer met douche of bad, wastafel, wc en haardroger. Dagelijks onderhoud van de kamers. Kortom een comfortabel hotel waar ca 125 gasten kunnen verblijven.

Vrijdag 27 december 2019logo stad Aarschot

Winterfeest 2019

Stad Aarschot

Dit jaar is onze deelnamedag 27 december.

Vanaf 13.00 uur kan je ons op de Grote Markt vinden. We verzamelen in de buurt van ons hutje tegen 13.30 uur en wandelen dan naar Langdorp. We trachten de wandeling te beperken tot een 10-tal kilometers. Rusten doen we in ons secretariaat in kerstsfeer waar ons een lekker soepje of een andere warme drankje wacht.  Voor de liefhebbers van anti-vries, ook aan een jenevertje of duvel is gedacht.

Wandelen in Sankt-Moritz

Van “osschot” naar Sankt-Moritz, dus

Da’s dertien uren in een bus !

Wat doe je zoal al die uren

Behalve naar het landschap turen

Of een klapke doen met de geburen…

Zachte muziek, wij zijn nog moe

Dus ons oogskes vallen toe.

Sommigen lezen in een boekske

Anderen knabbelen aan een koekske

Och, je weet hoe dat gaat

In zo’n bus is ’t vooraan warm en vanachter”kaad” !

Wandelsport Vlaanderen vzw & Vayamundo vragen je engagement!
WalkOn, stappen voor gelukkige mensen in een betere wereld! 

WalkOn2Tussen zondag 22 januari en donderdag 28 december 2017 vindt de tweede editie van WalkOn plaats. Tijdens dit wandelcriterium van 31 wandelingen gespreid over Vlaanderen gaan Vayamundo, Wandelsport Vlaanderen vzw en haar wandelclubs samen het engagement aan om te stappen voor gelukkige mensen in een betere wereld.

Met WalkOn wordt de komende jaren bovenal ingezet op natuur-en milieuzorg, active ageing, integratie van andersvaliden en jonge gezinnen, solidariteit onder elkaar. Deze gemeenschappelijke doelstellingen verbinden en versterken ten voordele van een goed doel, is de boodschap achter WalkOn.

We worden voortdurend gewaarschuwd er een gezonde levensstijl op na te houden, aan beweging te doen en sociale contacten te onderhouden. Wandelen leent zicht hier uitstekend toe. Meer zelfs, recreatief wandelen is wellicht de meest toegankelijke sport. Een gezonde sport, die nog jaarlijks aan belangstelling wint.       
                   
Zoals in 2016 wordt ook nu een goed doel gekoppeld aan WalkOn. Tijdens de eerste editie ging de opbrengst naar To Walk Again. Voor de tweede jaargang kiest WalkOn voor Het Kinderbrandwondenfonds van Oscare vzw. Elk jaar starten er ongeveer 600 volwassen en 350 kinderen hun revalidatie bij Oscare vzw, een nazorgcentrum voor iedereen die geconfronteerd wordt met de gevolgen van brandwonden en littekens. En met iedereen wordt inderdaad iedereen bedoeld uit de ruime omgeving van de (brandwonden)patiënt.

Uiteraard staat WalkOn er niet alleen voor. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block en de bekende Joe-dj Sven Ornelis zijn de meter en de peter die zich voor de volle 100% zullen inzetten om van deze tweede editie een nog groter succes te maken. Aan de zijde van alle deelnemers gaan ze het engagement aan om kinderen een hart onder de riem te steken.

Tijdens het WalkOn wandelcriterium kunnen kleine en grote wandelavonturiers naast de traditionele wandelomlopen zich uitleven op het Kinderbrandwondenfonds Kidspad van 4 à 6 km. Dat is een kindvriendelijke zoek- en doewandeling vol tips en tricks rond brandveiligheid en -preventie, nuttig voor zowel jonge als voor minder jonge deelnemers. Kinderen –12 jaar nemen GRATIS deel en ontvangen na hun wandelavontuur een leuke gadget.

Reglement WalkOn wandelcriterium 2017

Voor hen die graag deelnemen aan het Walkon criterium, hieronder het reglement. Welke tochten in aanmerking komen kan u vinden in de bijlage van het laatste Wandelmagazine of in de Walking. Voor diegenen die nog geen spaarkaart hebben. De kaarten zijn verkrijgbaar tijdens onze mars der Zuiderkempen. Afgelopen jaar waren Roger Voet en Ingrid bij de winnaars. Zij zoeken nog een datum voor een gratis weekendje Houffalize.

• De WalkOn spaarkaart is geldig van 22 januari tem 28 december 2017 en gratis te verkrijgen op de participerende wandelorganisaties.
• Iedereen kan deelnemen aan WalkOn. Er zijn geen bijkomende kosten aan het geheel verbonden voor de deelnemers buiten de gebruikelijke inschrijvingsrechten.
• Daartoe is het bezit van een individuele afstempelkaart van dit wandelcriterium nodig waarop de naam, het adres en (eventueel) de wandelclub waarvan men lid is, worden aangeduid.
• Op de spaarkaart staan alle tochten die opgenomen zijn in het WalkOn wandelcriterium 2017
• De spaarkaart dient afgestempeld te worden in het juiste vak met de daartoe speciale WalkOn stempel.
• Een extra WalkOn stempel kan bekomen worden ter gelegenheid van het wandelweekend te Houffalize op 26 en 27 augustus 2017.
• Iedereen die aan minimum 10 wandelingen deelneemt, maakt kans op één de hoofdprijzen. Trekking van de hoofdprijzen is voorzien voorjaar 2018. Je kan als deelnemer maar één hoofdprijs winnen.
• Op ieder van de WalkOn wandelingen maak je kans op een kleine prijs.
• Op ieder van de WalkOn wandelingen wordt een midweekverblijf in de Vayamundo clubs verloot onder alle deelnemers.
• De organisatoren handelen bij de volledige werking van het WalkOn wandelcriterium te goeder trouw en hun beslissingen zijn bindend t.a.v. de wandelaars.
• De WalkOn stempelkaart is verbonden aan diverse beloningen onderverdeeld in brons, zilver en goud.
• Na 10 deelnames maakt je kans op één van de hoofdprijzen. Trekking voorjaar 2018
• 15 deelnames geven recht op een extra kleine gadget
• 20 deelnames geven recht op een extra grotere gadget of kleine goodiebag

 

Wandelen aan onze kust in 2016

Ondanks u eigenlijk alles zou kunnen terugvinden in de Walking kalender hebben we toch nog voor u de wandelingen aan onze kust tijdens de zomermaanden voor u op een rijtje gezet. Enkel de wandelingen die vlot met het openbaar vervoer bereikbaar zijn worden vermeld. Toch nog even vermelden dat op de kusttram met een lijnkaart reizen de goedkoopste formule is. 1,40 per rit. 65plussers betalen dit jaar voor een jaarabonnement.

'10.000 stappen Vlaanderen'

Doe mee met de 10.000-stappenclash!

Van de sportdienst kregen we onderstaande mail:

Van zaterdag 30 april 2016 tot en met zaterdag 28 mei 2016 vindt een 10.000 stappen clash plaats in Vlaanderen.
Aarschot zal hieraan deelnemen en de inwoners aansporen zoveel mogelijk stappen te zetten en zich online te registeren via http://10000stappen.be/