Blijf gezond - Wandel mee

Met onze wandelclub naar de Veluwe

Van 18 tot 22 september 2023 ging onze club, voor een midweek wandelen in de Veluwe, Nederland

Maandag 18: naar Nunspeet

Om 7 uur was het vertrek voorzien en iedereen was er behalve Corry en Fons, onze voorzitter, die wegens gezondheidsredenen verstek moest geven. Roger en Ingrid namen de leiding over, bijgestaan door Paul en Katelijne.

Na zowat drie uur rijden kwamen we bij ons hotel aan, waar ons nog een uitgebreid en lekker ontbijt wachtte. Gesterkt en gelaafd door dat lekkers gingen we op pad, een wandeling van zowat 6,5 km door het bos, langs een uitkijktoren en bezoekerscentrum van de streek. Na deze wandeling konden we iets drinken in het hotel om daarna Nunspeet te verkennen, ons thuisstadje voor vijf dagen. Weer in het hotel kregen we onze kamer toegewezen. Eenmaal geïnstalleerd konden we mee op stap door de landduinen in de omgeving. Door mooie heide, duinen en bossen ging het. Spijtig werden we in de laatste kilometer nog besproeid door een regenbui. Na het avondeten en nog wat napraten ging het richting onze kamer, en konden we vaststellen dat we goede, zachte bedden hadden.

Dinsdag 19: Oostvaardersplassen, Lelystad en de Batavia.

Vandaag wacht ons een flinke wandeling langs de Oostvaardersplassen. Maar eerst voert Werner ons naar het startpunt: het Bezoekerscentrum “Buurthuis”. Van daaruit gaat het langs een mooi landschap, over houten bruggetjes. We werden getrakteerd op mooie vergezichten met reigers en andere watervogels en konikpaarden, die we zelfs van heel dichtbij te zien kregen.

Nunspeet paarden

Na rusten en drinken in het bezoekerscentrum gingen we weer op wandel naar het uitzichtpunt “Zeearend” waar we een idee kregen hoe uitgestrekt dit gebied is: een eerder vlak landschap, watervogels en windturbines in de verte.

Wat een verschil met Bataviastad, deel van Lelystad waar we daarna naartoe reden. We kregen een shoppingcentrum te zien, maar dat was ons doel niet, dat was de reconstructie van het koopvaardijschip “De Batavia” uit de 17e eeuw. Gans de dag was het winderig weer geweest, we waren dus eerder blij weer naar Nunspeet terug te keren.

Woensdag 20: Doornspijk en Elburg.

Woensdag vertrokken we te voet vanuit het hotel, langs rustige wegen en bospaden. Onderweg zagen we typische Veluwse hoeves met strooien daken en weiden met koeien en schapen. Later over gans de lengte van een binnendijk tot Elburg. Mooi, overzichtelijk en rustig stadje, helemaal omwald. Er viel heel wat te bezoeken in Elburg: de kloostertuin, huisjes gebouwd tegen de stadsomwalling (muurhuisjes), een nog werkende oude smidse. Er was ook een kleine haven met houten vissersboten met zeilen. Een typisch kuierstadje noemen wij dat. Met het stadje inbegrepen hadden we 14,50 km gestapt. Met spijt terug naar het hotel.         

Donderdag 21: Joepie, pannenkoeken!!!

Die dag ging het met de bus naar Vierhouten, waar we vertrokken voor een wandeling door loof- en dennenbossen, door heide, langs kabouter- en smurfendorpjes tussen de wortels van de bomen en in boomholten. Wat verder begon het te regenen, spijtig! Maar ieders humeur klaarde op bij aankomst in het Pannenkoekenhuis. Er was keuze tussen zoete en hartige pannenkoeken en rijkelijk belegde dikke boterhammen. De allermoedigsten konden na de lunch nog verder door de druilregen, terug naar Vierhouten, de anderen lieten het voor bekeken en namen de bus terug naar het hotel.

Vrijdag 22: Hulsthorst en Aarschot.

Na een busritje zette Werner, onze prima buschauffeur, ons af aan de rand van een bos, start van onze wandeling van +/-8 km. Een tochtje vol afwisseling: loofbos, uitgestrekte heide, meestal nog in bloei en met veel vergezichten over de prachtige Veluwe. De weergoden waren ons deze keer goed gezind want het was prachtig wandelweer. Na de wandeling wachtte ons nog een uitgebreide lunch in het hotel. Omstreeks 14 uur sloten we onze wandel-vijfdaagse af en stapten weer op de bus, terug naar huis.

Nog een bijzonder woord van dank voor Roger en Ingrid en voor Paul en Katelijne die deze bijzonder geslaagde midweek verzorgd hebben !!!

Voor meer foto’s van deze midweek verwijzen we graag naar onze fotoalbum

 

Volgende activiteiten

zondag, 10 december 2023
Clubwandeling
44 ste Sinterklaastocht - Langdorp en Gijmel
zondag, 17 december 2023
Busreis
Oostende met Kerstlicht
vrijdag, 22 december 2023
Clubwandelingen
Blauberg