Blijf gezond - Wandel mee

Zondag 16 juni 2024

Stertocht Itegem

14de Zegeltjeswandeltocht herdenking Johan Dierckx vanuit Itegem.

Deze IVAS (Itegemse Vrienden André Scheershuis) wandeling vertrekt, traditioneel, vanuit:
Het parochiecentrum, Schoolstraat 28 te 2222 Itegem.
De zegeltjeswandeltocht wordt ook opgedragen aan onze overleden voorzitter Johan Dierckx (*13/06/1957 en †14/11/2021). Gemeente Itegem, een fusiegemeente van Heist-op-den-Berg in de provincie Antwerpen, is één van de oudste gemeenten uit de streek.

Gelegen aan de Grote Nete bestond er in Itegem van oudsher een haventje en was het een belangrijke overzetplaats. Niet te verwonderen dat onze wandeling zich, voor een gedeelte, afspeelt in de vallei van de Grote Nete. Op zondag 16 juni 2024 verenigen wandelaars en sympathisanten, om de prachtige omgeving in Itegem verkennen, waar onze 14de zegeltjeswandeltocht plaatsvindt.

De wandelaars hebben de mogelijkheid om het volgende parcours te bewandelen:
3 km is voor alles op wieltjes, 4 km, 10 km, 12 km, 16 km, 19 km, 24 km, 32 km en 42 km.
Meerdere afstanden genieten van de kronkelende “Grote Nete” en lopen door de vallei met zijn hooilanden, populierenbossen, ruigten en wilgenstruwelen. Het oude cultuurlandschap is nog goed bewaard in Itegem en wordt gekenmerkt door meerdere houtkanten, bomenrijen, sloten en knotwilgen.

Vanaf de 10 km passeren alle afstanden door het mooie provinciaal groendomein “De Averegten” en genieten van dit groene paradijs. Waar alle wandelaars en ook alles op wieltjes zeker mee van genieten is het kasteeldomein “La Garenne”. Een vleugje geschiedenis en elegantie omringt ons terwijl we door dit kasteeldomein wandelen. Wij bieden onze wandelaars, naar gelang welke afstand u bewandelt, 2 rustposten aan, een eerste in basisschool “De Merel” en een tweede in het “WZC Ten Kerselaere”. Tussen of na de wandeling kan je genieten van onze dagverse soep, een pistolet kaas of hesp, smoskes. Dit samen met een streekbiertje, een frisdrank of een warme drank. Zoals steeds gaat een gedeelte van de opbrengst van deze wandeling naar het goede doel nl. de vriendenkring van het brandwondencentrum te Gent.

 Ivas bedankt al zijn helpende handen (parcours, catering…..), privé-eigenaars en niet te vergeten u als wandelaar. Bedankt wandelvrienden dat deze IVAS-wandeling met stip is aangeduid in uw agenda en zet er maar bij dat wij de inschrijving betalen samen met nog een basisconsumptie.